طبق مطالعات جدید محققان؛

این افراد نیاز به واکسن کرونا ندارند!

جمعی از محققان در مطالعه اخیر خود با ارائه برخی دلایل، مشخص کردند چه کسانی ممکن است نیاز به واکسیناسیون نداشته باشند.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر این افراد نیاز به واکسن کرونا ندارند!

به گزارش خبرنگاران علم و فناوری گزارش خبر، یک مطالعه جدید از کلینیک کلیولند در اوهایو نشان داده است افرادی که قبلا به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند، ممکن است نیازی به دریافت واکسن نداشته باشند.

این تحقیق نشان می‌دهد تعداد بسیاری از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، تقریبا همه آن‌هایی که به ویروس کرونا مبتلا شده بودند، در میان کسانی که در گروه زیر می‌گنجند، نبودند.

قبلا به ویروس مبتلا شده و واکسینه نشده بودند، قبلا به ویروس مبتلا شده و واکسینه شده بودند، هرگز به ویروس مبتلا نشده و واکسینه شده بودند.

با این حال در افراد واکسینه نشده که قبلا به سارس-کوو ۲ مبتلا نشده بودند، موارد به طور مداوم افزایش می‌یافت.

به گفته محققان، یافته‌ها نشان می‌دهند که عفونت طبیعی، ایمنی مشابه واکسیناسیون را فراهم می‌کند. بنابر این، افرادی که کووید-۱۹ نداشته‌اند، می‌توانند در اولویت واکسیناسیون قرار بگیرند.

متخصصان می‌گویند جهت تعیین میزان دوام ایمنی پس از بیماری کووید-۱۹، تحقیقات بیشتری لازم است. تا زمانی که این داده‌ها در دسترس نباشند، برخی از متخصصان بیماری‌های عفونی توصیه می‌کنند افرادی که کووید-۱۹ داشته‌اند، فعلا یک دز دریافت کنند. عفونت ممکن است به معنای محافظت باشد.

در این مطالعه ۵۲ هزار و ۲۳۸ تن حضور داشتند. از ۲۵۷۹ تن که قبلا مبتلا به کووید-۱۹ بودند، هزار و ۳۵۹ تن واکسینه نشده بودند. ۴۹ هزار و ۶۵۹ تن باقیمانده قبلا کووید-۱۹ نداشتند و ۲۲ هزار و ۷۷۷ تن از آنها واکسینه شدند.

این افراد از دسامبر سال ۲۰۲۰ تا مه ۲۰۲۱ ردیابی شدند. در این مدت، هیچ‌یک از ۲۵۷۹ تن که مبتلا به کووید-۱۹ شده بودند (از جمله هزار و ۳۵۹ تن که واکسینه نشده بودند) به ویروس مبتلا نشدند.

بر اساس یافته‌ها، واکسیناسیون به‌طور قابل توجه، خطر ابتلا به سارس-کوو ۲ در میان افرادی که قبلا به کووید-۱۹ مبتلا نشده‌اند، کاهش می‌دهد، اما لزوما در میان افرادی که قبلا به آن مبتلا شده‌اند، تأثیر چندانی ندارد. به نظر می‌رسد این افراد دارای ایمنی مشابه با واکسیناسیون کامل هستند.

با توجه به محدودیت در دسترس بودن واکسن در کشور‌های خاص، یافته‌ها بر این باور فزاینده افزوده می‌شود که واکسن‌ها باید در اولویت کسانی باشد که قبلا به کووید-۱۹ مبتلا نشده‌اند.

دکتر مونیکا گاندی، متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: به احتمال زیاد، دز‌های واکسن در ابتدا برای افرادی که قبلا به کرونا مبتلا نشده‌اند، تجویز می‌شود و سپس به سراغ آنها می‌رویم که در گذشته به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

یک منبع اولیه معتبر نشان می‌دهد که ایمنی در برابر عفونت طبیعی، طولانی‌مدت است و تا ۸ ماه و احتمالا طولانی‌تر باقی خواهد ماند و یک مطالعه نتیجه گرفت، عفونت دوباره در افراد قبلا بیمار به همان اندازه‌ای است که افراد واکسینه شده تجربه کرده‌اند.

دکتر اسپنسر کرول، متخصص طب داخلی در مارلبرو نیوجرسی می‌گوید: میزان عفونت دوباره در افراد قبلا آلوده بسیار کم است و به‌طور کلی، یک سیر بالینی کمتر از عفونت اولیه کووید-۱۹ را دنبال می‌کند. سامانه ایمنی بدن ما قوی و شامل اجزای مختلفی است که جهت جلوگیری از بیماری با هم کار می‌کنند.

آنتی‌بادی‌هایی وجود دارند که سامانه ایمنی بدن ما با قرارگرفتن در معرض یک عامل بیماری‌زا تولید می‌کند. به گفته دکتر آمش آدالجا، دانشمند ارشد مرکز امنیت بهداشت دانشگاه جانز هاپکینز در مریلند و یک متخصص بیماری‌های عفونی، ممکن است با گذشت زمان سطح آنتی‌بادی کاهش یابد، اما حتی در سطوح پایین‌تر نیز عمل کند.

همچنین، پاسخ ایمنی با واسطه سلول وجود دارد که شامل سلول‌های B محافظ و سلول‌های T است که به نظر می‌رسد با گذشت زمان و مدت‌ها پس از عفونت افزایش می‌یابند.

به گفته کرول، لازم به ذکر است که افراد پاسخ‌های ایمنی متغیر نسبت به عفونت ایجاد می‌کنند. برخی از افراد مبتلا به عفونت مستند، آنتی‌بادی تولید نمی‌کنند.

آدالجا می‌گوید ایمنی طبیعی باید بر سیاست واکسیناسیون تأثیر بگذارد. مصونیت طبیعی، بی‌اهمیت نیست و همراه با واکسیناسیون به ایمنی در سطح جمعیت کمک می‌کند. دانشمندان هنوز در حال بررسی این هستند که آیا واکسیناسیون افرادی که قبلا به این عفونت مبتلا شده‌اند، فوایدی دارد یا خیر. آنها همچنین در حال بررسی چگونگی مقایسه ایمنی طبیعی با ایمنی در برابر واکسیناسیون هستند.

گاندی در پاسخ به این پرسش که آیا افراد قبلا بیمار باید واکسینه شوند؟ گفت: حقیقت این است که اطلاعات کافی وجود ندارد و ما هنوز نمی‌دانیم که مصونیت طبیعی چه مدت طول می‌کشد.

او توصیه می‌کند که فقط دز اول را دریافت کنید. حتی اگر غیر ضروری باشد، این تک‌دز می‌تواند به‌عنوان تقویت‌کننده سامانه ایمنی بدن، عمل کند.

یک مطالعه نشان داده است که افراد قبلا بیمار که یک دز واکسن دریافت کرده‌اند، در مقایسه با افرادی که عفونت نداشته‌اند، اما هر دو دز واکسن را دریافت کردند، پاسخ آنتی‌بادی قوی‌تری دارند.

گزارش یک منبع معتبر دیگر نتیجه گرفت که یک دز در افراد قبلا بیمار، پاسخ ایمنی مشابه افرادی که قبلا عفونت نداشته‌اند، اما هر دو دز را دریافت کرده‌اند، ایجاد می‌کند.

آدالجا همچنین درباره راهبرد یک دز گفت: یک دز واحد از برنامه واکسن دو دز، ممکن است همه مواردی باشد که فرد مبتلا به عفونت قبلی، لازم دارد.

به گفته آدالجا، تشخیص این‌که کسی مصونیت طبیعی دارد، از آن‌جا که با گذشت زمان سطح آنتی‌بادی کاهش می‌یابد، دشوار بوده و میزان سلول‌های T بسیار است.

به گفته گاندی، ممکن است عوارض جانبی معمول آنها مانند درد در محل تزریق و خستگی بیشتر باشد، اما واکسیناسیون پس از عفونت طبیعی، هیچ چیز خطرناکی ندارد. در نهایت، ما جهت درک طول و دوام ایمنی پس از عفونت، به تحقیقات بیشتری نیاز داریم.

کرول، گفت: ما همچنین اثرات افتراقی عفونت بر روی زنان، کودکان و افراد مسن را می‌بینیم. بنابر این، باید طول و قدرت ایمنی را نیز مشخص کنیم، زیرا ممکن است در گروه‌های مختلف، متفاوت باشند.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

مجله خبری گفتمان یزد

مجله خبری گفتمان یزد

رسانه تخصصی رصد اخبار در استان یزد

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

پایگاه خبری گفتگوی خبری صنایع معدنی

گفتگوی خبری صنایع معدنی

پایگاه رسمی اخبار معادن و مواد معدنی

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

رسانه تخصصی نهضت ملی مسکن

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

اشتغال‌زایی پایدار، ارزش آفرینی مواد معدنی و تأمین مواد اولیه صنعت فولاد کشور

دانشگاه سئوی ایران

دانشگاه سئوی ایران

مشاوره، آموزش و مدیریت پروژه های سئو در ایران

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

شبکه اطلاع رسانی و مرجع اخبار دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلا

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلای نهادهای مردمی

جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

پایگاه خبری گفتمان فارس

پایگاه خبری گفتمان فارس

با مدیریت خبری عباس ستایش گو

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها