به گزارش گروه اقتصاد _ پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت، پس از بازگشت ترامپ به کاخ سفید، که در اولین دوره ریاست جمهوری خود، ایالات متحده را از توافق هسته ای 2015 با تهران خارج کرد و صادرات نفت این کشور را محدود کرد، بار دیگر رویکرد سخت گیرانه تری را برای قدرت خاورمیانه در مورد کار هسته ای اش به همراه داشت.
رایت که در سفر به ابوظبی با رویترز صحبت میکرد ، گفت که فکر میکند متحدان خلیجفارس ایالات متحده به شدت نگران ایران دارای انرژی هستهای هستند و با عزم ایالات متحده موافق است که این نتیجهای است که به نفع هیچکس نیست.
صادرات نفت ایران در دوره جو بایدن که پس از اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ رئیس جمهور شد بهبود یافت و طبق داده های صنعت تا کنون در سال 2025 هنوز کاهشی نشان نداده است. چین که مخالف تحریم های یکجانبه است، عمده محموله های ایران را خریداری می کند.
رایت در پاسخ به این سوال که چگونه ایالات متحده می تواند سیاست فشار حداکثری خود را بر تهران اعمال کند، گفت: "این در واقع بسیار شدنی است. رئیس جمهور ترامپ در واقع در دوره اول این کار را انجام داد."
ما میتوانیم کشتیهایی را که از ایران خارج میشوند دنبال کنیم. میدانیم کجا میروند. میتوانیم صادرات نفت ایران را متوقف کنیم.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا مستقیماً کشتیهای ایرانی را در دریا متوقف میکند، گفت: "در مورد روش خاصی که چگونه این اتفاق میافتد صحبت نمیکنم. اما آیا میتوانیم ایران را 100 درصد بچرخانیم."
وی در پاسخ به این سوال که آیا اقدام نظامی علیه ایران منجر به تغییر رژیم می شود، گفت که در مورد جزئیات صحبت نمی کند، اما "همه چیز روی میز است."
در کوتاه مدت، به دلیل قدرت تولید انرژی آمریکا و روابط ما با متحدانمان، ما تحریم ها را تشدید خواهیم کرد و توانایی ایران برای صادرات نفت را کم خواهیم کرد.
قیمت نفت
رایت همچنین پیشبینی کرد که در چند سال آینده با سیاستهای ترامپ چشمانداز مثبتی برای تقاضا و عرضه نفت وجود خواهد داشت و نگرانی بازارها در مورد رشد اقتصادی اشتباه خواهد بود.
او گفت که سطوح راحت قیمت نفت "به طور معناداری با وضعیت فعلی ما تفاوت ندارد." اما مطمئناً صنعت باید سودآور باشد تا رشد را هدایت کند. و من فکر میکنم که این امر از ترکیبی از موانع ساختاری ناشی میشود که توسط دولت ترامپ و نوآوری توسط صنعت برداشته شده است.»
رایت گفت: "هیچ هماهنگی مستقیمی" بین ایالات متحده و گروه تولیدکننده اوپک پلاس در مورد تصمیم آن برای افزایش عرضه وجود ندارد، "اما ما روابط بسیار نزدیکی با متحدان کلیدی خود در خلیج فارس داریم." و اضافه کرد که او معتقد است که آنها هم نظر دولت ترامپ را دارند که "جهان به انرژی بیشتری نیاز دارد."
ترامپ چند روز پس از روی کار آمدن، علناً از سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و رهبر بالفعل آن عربستان سعودی خواست تا قیمت نفت را کاهش دهند. اوپک و متحدانش از جمله روسیه گروه گستردهتری اوپک پلاس را تشکیل میدهند.
افزایش عرضه آن باعث تشدید افت قیمت نفت شد که ناشی از اعلام تعرفه های گسترده ترامپ در هفته گذشته بود. رایت برای ایستگاه بعدی خود در تور خاورمیانه که اولین سفر خارج از کشور در نقش خود است و پس از آن از قطر بازدید خواهد کرد، به عربستان سعودی خواهد رفت.
وی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر سیاست های تعرفه ای ترامپ گفت که چین احتمالا در چند سال آینده رشد تقاضای نفت کندتر خواهد داشت، اما گفت که رشد تقاضا از کشورهایی مانند جنوب آسیا و آمریکای لاتین خواهد بود.